Veelgestelde vragen

Autorit-avontuur Buitendag NOP is een speciale editie van Staatsbosbeheer en Lionsclub NOP. Deze dag is aangepast aan de Buitendag, en kan daardoor afwijken wat je anders met een opautoavontuur.nl van ons gewend bent. De route van de Buitendag NOP heeft 4 start locaties en is 50 km lang. Deze keer wordt er niet verwezen naar wandelpaden e.d. Bij deze editie zijn er geen lunchboxen te bestellen. Onderweg kom je langs een take-away met snacks.

Voor welke leeftijden is de autorit geschikt?
Het is een puzzelrit voor jong en oud. De opdrachten en activiteiten die aanbod komen zijn geschikt voor elke leeftijd. Het maakt niet uit hoe jong of oud je bent om dit auto avontuuur te rijden.
De leeftijden om mee te doen met de activiteiten liggen vanaf 3 jaar tot en met 75+

Is de auto avonturen rit alleen bedoeld voor kinderen?
Nee, je kunt de auto avonturen rit ook rijden zonder kinderen. De activiteiten zijn bedoeld voor zowel jong als oud. Tijdens de route komen zoveel verschillende dingen aan bod, je kan de route ook rijden zonder mee te doen in de activiteiten.

Hoelang is de route?
De route duurt ongeveer 2,5 uur.
De route Meppel/De Wolden is 55 km lang.
De route Noordoostpolder is 60 km lang.

Er staat 2,5 uur voor de auto avonturen rit, kan en/of mag ik er ook langer over doen?
Ja, de tijd die wij voor de rit hebben staan is een schatting. Het is ook mogelijk om tijdens de rit zelf nog activiteiten te gaan doen. Zoals het wandelen van de mooie wandelroutes die je tijdens de avonturen rit tegenkomt. Er zit geen tijd aan verbonden.

Waarom is de auto avonturen rit alleen in de vakantie beschikbaar?
De auto avonturen rit is speciaal ontworpen voor vakanties, zodat het een unieke belevenis wordt. Zo blijft de avonturen rit uniek en divers, inplaats van dat de rit elke dag van de week het hele jaar door beschikbaar is. Tijdens deze autorit maken we ook gebruik van verschillende borden die overal hangen. Deze kunnen wij natuurlijk niet hele jaar door laten hangen. Vandaar dat we het beperken tot een aantal weken.

Zijn er tussen de route door ook sanitaire voorzieningen waarvan gebruik mag worden gemaakt?
Er is een app in de appstore genaamd ´Toilet Finder´. Als je deze download kun je onderweg zien waar de dichtsbijzijnde sanitaire voorzieningen zijn.

Is het startpunt ook het eindpunt?
Het startpunt van de auto avonturen rit is hetzelfde als het eindpunt. Er zijn twee verschillende startpunten. Bij het startpunt dat je begint, daar eindigt je route ook weer. Sommige ritten hebben 2 startpunten.

Wat zit er allemaal bij de auto avonturen rit inbegrepen?
In de auto avonturen rit zit een digitale route beschrijving op de telefoon inbegrepen. Bij het startpunt kun je gratis 2x koffie en/of thee krijgen. Het 3e kopje moet je wel zelf betalen. Ook zit er een spelletjestas met spelletjes atributten bij inbegrepen. Ook zit er een kleine verrassing in voor de kinderen, dit kan varieëren. De lunch is niet inbegrepen, deze kun je er apart bij bestellen.

Krijg je de bestelde lunchbox in het begin of halverwege?
De lunchpaketten kun je zowel als in het begin als halverwege ophalen. Dit kun je zelf ook aangeven tijdens het kopen van de auto avonturen rit. Er zijn twee startpunten van de auto avonturen rit. Bij allebei deze startpunten kun je een lunchpakket ophalen. Let hierbij wel goed op waar u uw lunchbox besteld heeft. Deze kunt u ophalen op vertoon van referentienummer.

Lunchpakket bestellen
Wij verzoeken om het lunchpakker uiterlijk 24 uur van te voren te bestellen.

Kan er bij het lunchpakket rekening worden gehouden met dieetwensen en/of allergieën?
Ja dit kan. Wij verzoeken u om hier over contact op te nemen met het desbetreffende restaurant.

Mijn verbinding doet het niet, wat nu?
Het kan zijn dat op sommige stukjes tijdens de auto avonturen rit route de verbinding wat slechter is. Dit is meestal maar voor eventjes, we zitten natuurlijk ook midden in de natuur. Als de verbinding weer goed is gaat de route gewoon verder waar je gebleven bent.

 Is de prijs per persoon of per auto?
De prijs is per auto. Wil je met meerdere auto’s de auto avonturen rit rijden? Dat kan, iedere auto moet je dan apart boeken.

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen.
Geen bevestigingsmail ontvangen? Na het kopen van de avonturenrit krijg je binnen 15 minuten de bevestigingsmail binnen. Het kan voorkomen dat de bevestigingsmail in de spam/ongewenste mail terrecht komt.

De code die ik ontvangen heb werkt niet, wat nu?
De code bevat hoofdletters en kleine letters, let daar goed op. Heeft u de goede letters gebruikt en de code werkt nog steeds niet? Kijk dan of je de code wel in het juiste vak hebt ingevuld, er is een vak voor reseveringsnummer en een vak voor de code.

Waar kan ik de route vinden?
Nadat je de auto avonturen rit hebt besteld ontvang je een bevestigingsmail. In de bevestigingsmail kun je een code en referentienummer (unieke boekingsnummer wat bovenaan de mail staat) vinden. Ook staat er in de bevestigingsmail een link, als je hier op klikt, kom je op de site waarin je de code en referentienummer moet invoeren. Kijk er goed naar dat je het in de juiste vakjes invult! Eenmaal ingevoerd kun je de route inzien.

Waar kan ik het referentienummer vinden?
Het referentienummer is het reserveringnummer. Deze staat in de bevestigingsmail die je ontvangt na het boeken van de auto avonturenrit.

Is de auto avonturen rit op vaste tijden?
Ja, je schrijft je in op een tijd. Op deze tijd begint ook je auto avonturen rit en kun je bij het startpunt je spelletjestas ophalen. We hebben verschillende tijden aangehouden om het verkeer te reguleren i.v.m. Covid.

Kan ik de antwoorden ook ontvangen?
Als de vakantie waarin de auto avonturen rit in wordt georganiseerd voorbij is? Dan krijgt u binnen twee weken alle antwoorden per mail opgestuurd.

Schrijf je hier in